13.2.16

ΑΥΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΦΙΟΝΤΟΡ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΙΣΜΟ. ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ...

ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ!

Αποτέλεσμα εικόνας για φιοντόρ ντοστογιέφσκι


(Τίς τελευταίες εβδομάδες, γίνεται πολύς λόγος, κυρίως εντός εκκλησιαστικών κύκλων, αλλά και εντύπων, για την λίαν επιβλαβή ψευδο-Σύνοδο, Ορθοδόξων Εκκλησιών, που "μαγειρεύει" με αρκετό άγχος(...) εδώ και πολλά χρόνια, ο απερίγραπτος αρχι-οικουμενιστής 'ένοικος' του Φαναρίου, για το καλοκαίρι που έρχεται στην Κρήτη μας... [ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ "ΚΟΨΕΙ ΜΑΧΑΙΡΙ" ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ, "ΚΑΘΟΝΤΑΙ", ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ...ΚΟΙΤΑΝΕ!] Η αποδοχή της παναιρέσεως του Ρωμαιοκαθολικισμού, όπως και του Προτεσταντισμού, προφανέστατα θα είναι, στην σκοτεινή 'ατζέντα' της "Συνόδου" αυτής. Άς προσέξουμε όμως τί έλεγε ο ονομαστός Ρώσος συγγραφέας Φ.Ντοστογιέφσκυ, για τον ΑΚΡΩΣ επικίνδυνο Παπισμό. Το εντοπίσαμε στο όμορφο ιστολόγιο του 'τρελλογιάννη'. Για την αντιγραφή "Παπαφλέσσας")
«... Ο ρωμαιοκαθολικισμός είναι πίστη μη χριστιανική... 

Ο καθολικισμός της Ρώμης είναι χειρότερος από τον αθεϊσμό... 
Ο αθεϊσμός κηρύττει μονάχα το μηδέν, ο καθολικισμός, όμως, προχωρεί πιο πέρα ακόμα• κηρύττει ένα διαστρεβλωμένο Χριστό, ένα Χριστό αντίθετο του Χριστού. Κηρύττει τον Αντίχριστο». 





«... Η Ρώμη ανακήρυξε ένα Χριστό που υπέκυψε στον τρίτο πειρασμό του σατανά... 
Διακήρυξε σε όλο τον κόσμο, πώς ο Χριστός δεν μπορεί να βασιλέψει, χωρίς την επίγεια βασιλεία. Ήταν το ίδιο σαν να ανακήρυξε ο καθολικισμός τον Αντίχριστο, κι αυτό ήταν που κατέστρεψε την Δύση». 

«... Ο πάπας άρπαξε γη, έκατσε σε γήϊνο θρόνο και επήρε ξίφος στα χέρια του. Από τότε, δεν έχει αλλάξει τίποτε, μονάχα πού στο ξίφος πρόσθεσαν και το ψεύδος, την ραδιουργία, την απάτη, τον φανατισμό, την πρόληψη, το έγκλημα». 

«... Παίξανε (οι παπικοί) με τα πιο άγια, τα πιο δίκαια, τα πιο αγνά, τα πιο φλογερά αισθήματα του λαού. Όλα, όλα τα προδώσανε, για να κερδίσουν την ανάξια γήινη εξουσία. Δεν είναι, λοιπόν, όλα αυτά διδασκαλία του Αντιχρίστου;» 



Ο Φιόντορ Μιχάηλοβιτς Ντοστογιέφσκι (Fyodor Mikhailovich Dostoevsky, ρωσ. Фёдор Михайлович Достоевский) υπήρξε κορυφαία μορφή της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ρωσικής 
καταγωγής. 
Γεννήθηκε το 1821 στην Μόσχα. Σπούδασε στη Στρατιωτική Σχολή Μηχανικών της Αγίας Πετρουπόλεως. Υπηρέτησε στο στρατό, για ένα μικρό χρονικό διάστημα αλλά τον εγκατέλειψε γρήγορα, για να αφοσιωθεί στη λογοτεχνία. 

Μελέτησε την κοινωνία και τον κόσμο, όχι θεωρητικά αλλά στην πράξη. Θέμα των έργων του, η ίδια η ζωή. Είδε από κοντά τις υποβαθμισμένες συνοικίες, γνώρισε την φτώχεια, τον πόνο, την εξαθλίωση των ταπεινών ανθρώπων και στην συνέχεια μετέφερε τις εικόνες αυτές στα μυθιστορήματα του. 
Ασχολήθηκε με τον άνθρωπο και την κοινωνία και υπήρξε αγωνιστής και επαναστάτης. Υπήρξε μέλος της Ακαδημίας Επιστημών και η προσφορά του στην παγκόσμια λογοτεχνία, είναι διεθνώς αναγνωρισμένη.

Θεωρείται ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ, ως ο μεγαλύτερος μυθιστοριογράφος, όλων των εποχών και τα έργα του έχουν μεταφραστεί, σχεδόν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου!
Εναντιώθηκε στην πολιτική του Τσάρου Νικολάου του Α'. Αυτή του η στάση, είχε αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για συνωμοσία και να καταδικαστεί σε τετραετή φυλάκιση.

Τα χρόνια του εγκλεισμού του στις φυλακές του Όμσκ, υπέφερε τρομερά βασανιστήρια και εξευτελισμούς. Στα χρόνια της φυλακίσεως και εξορίας του, αντλούσε δύναμη από μια Καινή Διαθήκη, που είχε μαζί του. 
Το 1859 επέστρεψε στην Πετρούπολη και εξέδωσε μαζί με τον αδελφό του, δύο περιοδικά τα οποία, όμως, δεν σημείωσαν επιτυχία με αποτέλεσμα ο Ντοστογιέφσκι να βρεθεί καταχρεωμένος. 

Ο μόνος τρόπος γιά να συγκεντρώσει χρήματα και να ξεπληρώσει τα χρέη του, ήταν η συγγραφή. Άρχισε λοιπόν να γράφει συνέχεια και ακούραστα, με αποτέλεσμα να καταφέρει να ζήσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του σχετικά άνετα. 

Σε αυτό το διάστημα έγραψε τα καλύτερα του έργα: Ο παίκτης, Οι αδερφοί Καραμαζώφ, Έγκλημα και Τιμωρία, Ο Ηλίθιος, Οι δαιμονισμένοι. Όταν κατάφερε πλέον να ανασάνει από το βάρος των χρεών, ανέλαβε την διεύθυνση του περιοδικού "Πολίτης" και λίγα χρόνια αργότερα, εξέδωσε το δικό του περιοδικό, "Το Ημερολόγιο Ενός Συγγραφέα", που σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδοτικές εμπειρίες, σημείωσε τεράστια επιτυχία. Πέθανε το 1881 στην Πετρούπολη, σε ηλικία μόλις 60 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...