12.1.15

ΠΑΝΤΑ (ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ) ΠΡΩΤΙΕΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ("Διατί να το κρύψωμεν άλλως τε;")


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ! ΑΠΛΩΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ "ΑΛΛΗ" ΠΑΣΤΑ!... Ελένη Αντωνιάδου: Η 25χρονη Ελληνίδα επιστήμων, που διαπρέπει και ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ στην 'NASA'!
Η Ελένη Αντωνιάδου, η "δική μας" Ελένη, η «Γυναίκα της Χρονιάς» για το 2013, συμπεριλήφθηκε στην λίστα του 'Forbes' "30 under 30" στην κατηγορία ‪#‎healthcare‬. (www.forbes.com/30under30/#/healthcare)


Η είδηση που μας κάνει υπερήφανους για μία ακόμα φορά, έρχεται απο τις ΗΠΑ. (Αλήθεια πώς γίνεται, οι Έλληνες να διαπρέπουμε παγκοσμίως, σε κάθε επιστημονικό χώρο και πεδίο και πολύ συχνά να μας βραβεύουν, ΑΛΛΑ ΕΝΤΟΣ Ελλάδος, να υπάρχει μονίμως γκρίνια και υπονόμευση; Ποιός θα δώσει "εξηγήσεις" και "ερμηνείες" αυτού του λίαν νοσηρού "φαινομένου"; Ή μήπως να μήν το..."πολυσκαλίζουμε" το πράγμα;)
Άν και μόλις στα 25 της, ευρίσκεται ήδη  και εργάζεται για την 'NASA'. Η Ελένη Αντωνιάδου από την όμορφη Θεσσαλονίκη, αναδείχθη σε πρόσωπο της χρονιάς, σε μία διοργάνωση - θεσμό, που έγινε στην Αγγλία.
Συνεργαζόμενη η Ελένη, με την συμφοιτήτρια της, Claire Crowley, δημιούργησαν μια τεχνητή τραχεία και το επιχειρηματικό σχέδιο, ώστε αυτό το ερευνητικό - πειραματικό, να μετατραπεί σε κλινικό προϊόν.


Η άξια νεαρή Ελληνίδα ερευνήτρια, στο τμήμα Βιοεπιστημών της 'NASA', τιμήθηκε για το ερευνητικό της έργο, σε ειδική τελετή που  έλαβε χώρα στο Λονδίνο, στο πλαίσιο μιάς διοργανώσεως, με τίτλο "2013 FDM Everywoman in Technology Awards".


Πρόκειται για τα Βραβεία που διοργανώνει κάθε χρόνο, ο μεγαλύτερος Οργανισμός της Βρετανίας για να τιμήσει τις γυναίκες που διαπρέπουν στις Επιστήμες, την Τεχνολογία και την Επιχειρηματικότητα.
Η παιδική της "αδυναμία", ήταν το διάστημα. Έγινε μέλος σε λέσχες αεροδιαστημικής και παρακολούθησε μαθήματα για να ...πιλοτάρει(!) μικρά αεροσκάφη και να βρίσκεται μέσω αυτού του τρόπου, όσο γίνεται πιο κοντά, στο αγαπημένο της αντικείμενο.



Το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής της όμως, παραδέχεται ότι είναι ο εθελοντισμός. Η ζωή της άλλαξε ριζικά στο πρώτο εθελοντικό ταξίδι, που έκανε ως επικεφαλής της ιατρικής αποστολής σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Ανακουφίσεως του Πόνου των Παιδιών, στην Λατινική Αμερική.
Χιλιάδες Ε Υ Γ Ε, πάντα άξια, κράτα πάντα ψηλά την σημαία της Ελλάδος μας Ελένη!


"Ι.Κ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...