30.1.15

ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΡΑ ΓΕ, ΤΙ ΤΡΩΜΕ; ("Υπόθεση ασπαρτάμη")


ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΕΝΑ ΚΑΙΡΙΟ ΑΞΙΩΜΑ. Οι επιλογές μας στον τρόπο και το είδος της διατροφής μας, έχουν ανέκαθεν μεγάλη αξία, τόσο για την υγεία την δική μας, όσο ασφαλώς και των παιδιών μας. Η αλήθεια είναι πώς, οι περισσότεροι απο εμάς, ΔΕΝ διαβάζουμε τί γράφουν, οι συσκευασίες των προϊόντων που αγοράζουμε. Είτε αυτό συμβαίνει, επειδή σκοπίμως επάνω στις συσκευασίες, τα συστατικά  που περιέχονται, είναι γραμμένα με εξαιρετικά μικρά τυπογραφικά στοιχεία και δεν έχουμε μαζί μας...μεγενθυντικό φακό, είτε επειδή δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία. Άλλοτε από άγνοια.  ΚΑΚΩΣ!




Και όμως επιβάλλεται να προσέχουμε ιδιαιτέρως και να ψάχνουμε με επιμονή, επειδή και οι καιροί στα τρόφιμα γενικώς, θεωρούνται "πονηροί", αλλά και λόγω της εξελίξεως των μεγάλης και σκοτεινής ποικιλίας υποκατάστατων ορισμένων ουσιών, που οι τεχνικοί τροφίμων των πολυεθνικών "σερβίρουν", μας υποχρεώνουν να είμαστε αρκετά "κουμπωμένοι"... (στοιχεία απο την ιστοσελίδα της 'αντιπληροφορήσεως.')
Σήμερα θα επικεντρωθούμε, σε μία πολυσυζητημένη ουσία, που δυστυχώς την συναντούμε όλο και πιό συχνά, κυρίως στα αναψυκτικά, που τάχα για να μήν μας παχαίνουν, δεν έχουν πλέον ζάχαρη, αλλά το διάσημο εδώ και χρόνια συστατικά που ονομάζεται ασπαρτάμη.
(Πού "είναι" δήθεν ...αβλαβές!)

Η πιο διαδεδομένη γλυκαντική ουσία στο πλανήτη, που την βρίσκει κανείς, σε ανθρακούχα ποτά όσο και γλυκά, κατασκευάσθηκε με την χρήση μιας μυστικής γενετικής διαδικασίας, η οποία, όπως υποστηρίζουν μερικοί επιστήμονες, χρειάζεται να ελεγχθεί περαιτέρω, εξ αιτίας τοξικών παρενεργειών, που μπορεί να προκαλέσει...



Καθώς το συνέδριο των 'G8', των πιο πλούσιων κρατών δηλαδή, αποφάσισε το 2012, να διεξάγει μια έρευνα σχετικά με την ασφάλεια των Γενετικώς Τροποποιημένων τροφών, μια έρευνα απο την γνωστή αγγλική εφημερίδα 'Indipendent' αποκάλυψε, ότι η ΔΙΑΒΟΗΤΗ (και "παντοδύναμη"* επίσης!) εταιρεία 'Μονσάντο' (τονίζουμε πώς η οικογένεια Μονσάντο, ήσαν εβραϊκής καταγωγής, που έκαναν 
δουλεμπόριο μαύρων, μία εξόχως σκοτεινή, παλαιά και ελάχιστα αποτυπωμένη ιστορία...), η εταιρεία δηλαδή κολοσσός στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και η οποία παράγει την ασπαρτάμη, συχνά χρησιμοποιεί γενετικά τροποποιημένα βακτήρια για να παράγει την γλυκαντική ουσία στα φυτά, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή στις ΗΠΑ.
[*Πόσοι έχουν μάθει, ότι μία απο τις βασικές αιτίες του "ξεσπάσματος" της ουκρανικής κρίσεως, που βεβαίως ξεκίνησαν τα "αμερικανικά" συμφέροντα, κρύβει τις πολύ πιεστικές απαιτήσεις της 'Μονσάντο', για καλλιέργειες των μεταλλαγμένων της σπόρων, στις αχανείς ουκρανικές εκτάσεις; Αυτές ακριβώς τις πιέσεις, απέκρουσε σθεναρώς, ο τότε - δημοκρατικώς εκλεγμένος - πρόεδρος Βίκτωρ Γιανουκόβιτς, "υπογράφοντας" ΤΑΧΙΣΤΑ, την καταδίκη ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ και της χώρας του και του ιδίου...]



«Έχουμε δύο στελέχη βακτηριδίων – ένα είναι τα παραδοσιακά τροποποιημένα και ένα τα γενετικά τροποποιημένα», δήλωσε μια πηγή της 'Monsanto'. «Περιέχει ένα τροποποιημένο ένζυμο. Έχει ένα αμινοξύ διαφορετικό».

Η χρήση της γενετικής μηχανικής για την κατασκευή της ασπαρτάμης, παρέμεινε κρυφή(...) έως σήμερα, διότι δεν περιέχεται τροποποιημένο 'DNA' στο τελικό προϊόν. Η 'Monsanto' υποστηρίζει ότι, είναι απολύτως ασφαλής! Είναι όμως;



Μια υπεύθυνη της 'Monsanto', επιβεβαίωσε ότι η ασπαρτάμη για την αγορά των ΗΠΑ, κατασκευάσθηκε χρησιμοποιώντας γενετική μηχανική. Αλλά το απόθεμα της γλυκαντικής ουσίας στους Άγγλους παραγωγούς τροφίμων, δεν δημιουργήθηκε με την ίδια διαδικασία. Πάντως, ομάδες καταναλωτών υποστηρίζουν, ότι μερικά προϊόντα χαμηλών θερμίδων, που περιλαμβάνουν ασπαρτάμη γενετικής μηχανικής, έχουν εισαχθεί στην Αγγλία.

«Ολοένα και περισσότερο οι εταιρείες χημικών χρησιμοποιούν γενετικά τροποποιημένα βακτήρια στις διαδικασίες κατασκευής τους, χωρίς να ενημερώνουν το κοινό», είπε ο δρ Erik Millstone, του πανεπιστημίου του Σάσσεξ και της Εθνικής Διατροφικής Συμμαχίας. 

Οι εταιρείες Ιατρικής Προστασίας, θέλουν η κυβέρνηση να διεξάγει μια έρευνα, για να δει πόση ασπαρτάμη από τις ΗΠΑ, εισέρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Norman Baker, ομιλητής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών για θέματα περιβάλλοντος, είχε γράψει  στον Jeff Rooker, τον τότε υπουργό Ασφάλειας Τροφίμων, για να του ζητήσει να εξασφαλίσει, ότι η ασπαρτάμη από τις ΗΠΑ έχει ετικέτα που την αναφέρει ως γενετικά τροποποιημένη. «Η γλυκαντική ουσία της Monsanto έχει γίνει ξινή», είπε...


Η ασπαρτάμη φτιάχνεται* συνδυάζοντας φαινυλαλανίνη, η οποία παράγεται φυσικά από βακτήρια, μαζί με ένα άλλο αμινοξύ. Η 'Monsanto' έχει τροποποιήσει γενετικώς τα βακτήρια, ώστε να παράγουν περισσότερη φαινυλαλανίνη. Οι επιστήμονες φοβούνται ότι και άλλες άγνωστες ενώσεις, οι οποίες μπορεί να καταλήγουν στη τροφή, παράγονται από την διαδικασία γενετικής τροποποιήσεως. 
[*Ειδικοί υπολογίζουν, ότι η χρήση της γίνεται σε περίπου 6.000 διαφορετικά είδη και παραλλαγές, τροφίμων και ποτών!!!]


«Αν μια τόσο μολυσματική ένωση θα είναι τοξική, ή όχι, είναι εντελώς άγνωστο(!) μέχρι να γίνουν εμπειρικές μελέτες, ώστε να ελέγξουν αν είναι τοξική», είπε ο δρ John Fagan, ένας πρώην μηχανικός της γενετικής, που είναι τώρα επικεφαλής του 'Genetic ID', του κορυφαίου παγκοσμίως κέντρου ελέγχου γενετικά τροποποιημένων. «Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει τέτοιες μελέτες, ή τουλάχιστον δεν έχουν γίνει γνωστές στο ευρύ κοινό».




Είδαμε ένα πολύ μικρό-περιληπτικό κομμάτι, για την ουσία αυτή, στα στοιχεία που παραθέσαμε. Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται η έρευνα και η αναζήτηση, όσο και άν μας "μοιάζει" κοπιαστικό. 
Επειδή η γνώση, ιδίως στο 'βάθος', σ  ώ  ζ  ε  ι  !

"Ι.Κ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...