Eδώ και αρκετά δυστυχώς χρόνια, μπορεί και περί τα 30 τελευταία, το ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ όσο και ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ πρόβλημα αυτού του χιλιοβασανισμένου τόπου, είναι η υπογεννητικότης! Τα ποσοστά των γεννήσεων παιδιών, συνεχώς "πέφτουν" και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς. Ρυθμούς ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟΥΣ, που "βεβαίως", δεν "ιδρώνουν" καμμία πολιτική ηγεσία "μας", όσο και άν κάπου-κάπου, εντελώς υποκριτικά και για το 'θεαθήναι', λένε και δύο-τρείς κουβέντες περί αυτού. Αλλά! Δεν κάνουν π ρ α κ τ ι κ ώ ς
Α Π Ο Λ Υ Τ Ω Σ Τ Ι Π Ο Τ Ε !
Τ Ι Π Ο Τ Ε!
Μ Η Δ Ε Ν !
(Τό τί ακριβώς ισχύει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τί γενναία επιδόματα δίδονται στους πολυτέκνους και πώς επιβραβεύεται το να έχει κάποιος 4 ή 6 ή 8 παιδιά, άν αναλυθεί, θα μας πιάσει... κατάθλιψη! Στήν χώρα μας ΙΣΧΥΕΙ, το "δεν θέλουν" να βοηθήσουν τον τόπο! Δεν "στέκει" άλλη ερμηνεία. Τελεία και παύλα!)
Θα προσθέταμε επίσης, ότι ακριβώς αυτό το ηχηρότατο και εμφανέστατο "τίποτε", δεν φαίνεται ούτε να ανησυχεί, ούτε και να... "υποψιάζει" τους Έλληνες πολίτες. Το γιατί έχει πολυσύνθετες απαντήσεις... Γιατί κάνουμε όμως, όλον αυτόν τον πρόλογο; Επειδή υπάρχει ΜΙΑ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ, ίσως απίστευτη εξαίρεση στην πατρίδα μας!
Στήν ΄λεβεντογέννα' Κρήτη μας! Τα Λιβάδια, στο Μυλοπόταμο Ηρακλείου Κρήτης, είναι ένα χωριό που συνεχίζει, εκ... παραδόσεως, να κρατά την πρωτιά στις γεννήσεις πανελλαδικά.
Σε αντίθεση με τα αστικά κέντρα, τα μνημόνια δεν ανέκοψαν τις γεννήσεις. Μια μέση οικογένεια, έχει από τέσσερις τουλάχιστον απογόνους. Κι αυτό, γιατί, όπως λένε οι κάτοικοι, «τα πολλά παιδιά είναι ευτυχία».
Και βέβαια, ο πρωταθλητισμός των ζευγαριών σε γεννήσεις, δεν είναι τωρινό φαινόμενο, αλλά από αιώνες μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, σαν να είναι κανόνας, όπως γράφει η ιστοσελίδα 'Madeincreta.gr'.
Ωστόσο, παρά την μείωση του μαθητικού δυναμικού από τη δεκαετία του '60 και μετά, τα Λιβάδια δεν απώλεσαν την ζωντάνια τους και συνεχίζουν να κρατούν τις παραδοσιακές αξίες ζωής και ιδιαίτερα της φιλοξενίας, που μεταφέρονται από τους προηγούμενους στους επόμενους.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, ότι το ορεινό κεφαλοχώρι δεν εγκαταλείπεται από τους νέους, πολλοί από τους οποίους το επιλέγουν για τόπο μονίμου εγκαταστάσεως και, σχεδόν, στο σύνολό τους απασχολούνται με την κτηνοτροφία. Έτσι σήμερα, επί συνόλου 2.000 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, επέλεξαν για μόνιμη κατοικία τους το χωριό πάνω από 1500 άνθρωποι και από αυτούς οι 800-1000 είναι κάτω των 40 χρόνων. Είναι το αισιόδοξο μήνυμα των καιρών στην Ελλάδα που γηράσκει.
(Όλοι το γνωρίζουν! Η Βουλή πρωτίστως, εδώ και 3 δεκαετίες. Ο "εξωπεταχθείς" τάχιστα(...) εκ της κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου, Μανώλης Δρεττάκης, τό "φωνάζει" απο τότε! Και δεν ήταν ο μόνος. Φθίνουμε! Η υπογεννητικότης, αποτελεί όχι μία μάστιγα, αλλά ΤΗΝ ΜΑΣΤΙΓΑ, της Ελλάδος! Ότι αποφάσεις 'πρέπει' να πάρουμε, πρέπει να τις πάρουμε γρήγορα. Όσο για το "διστακτικό", αλλά αποδοτικό έως σήμερα "πείραμα" της Εκκλησίας στην Θράκη, δεν "αρκεί"... Άν εξακολουθήσει η - 100% ερμηνεύσιμη - αφωνία της επισήμου σημερινής Εκκλησίας, Ο ...Μεγαλοδύναμος να μας ελεήσει!)
"Ιω.Καποδίστριας"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου