26.4.14

"Προφητείας" Ησαΐου, το ανάγνωσμα και άλλα εξόχως ανησυχητικά...




Δύο εξόχως σοβαρά ζητήματα, θα θίξουμε στο σημείωμά μας αυτό, αγαπητοί φίλοι και φίλες της ‘Εθν.Εταιρείας’, απολύτως σχετικά με την τρέχουσα επικαιρότητα. 
Φοβερό πραγματικά ήταν το πρωτοσέλιδο της εφημ. «Ελ.Ώρα», της 24ης Απριλίου 2014, που είχε τις γεμάτες αίματα φωτογραφίες απο την επιεικώς ανόητη επίθεση που δέχθηκε, ο δημοσιογράφος της και αντιμνημονιακός αρθρογράφος Ησαΐας Κωνσταντινίδης, ‘μέρα-μεσημέρι’ στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη, δηλαδή στο κέντρο της πρωτευούσης!
Δεν χωρά καμμία αμφιβολία, ότι επρόκειτο για μία δολοφονική επίθεση, αφού ο πρώτος ‘απλός’ διαπληκτισμός και λογομαχία, με έναν, κατέληξε σε άγρια επίθεση απο 5 ... «λεβέντες»! (Βλέπετε, είχαν «προβλεφθεί» και οι «βοηθοί» για τις «φιλικές νουθεσίες», με... χεράκια, ποδαράκια και άλλα «όργανα»!)

Προφανέστατα, οι σκοποί ήσαν κατά πρώτον, να τρομοκρατηθεί το θύμα - που σημειωτέον απαιτήθηκε να πάει στο νοσοκομείο λόγω των σκληρών κτυπημάτων και που ευτυχώς δεν είχαν ολέθρια κατάληξη - αλλά και κατά δεύτερον, να δοθεί ένα σαφές(;) μήνυμα, ότι όσοι ακολουθούν την ‘γραμμή’ της σκληρής κριτικής και αρθρογραφίας κατά του πρωθυπουργού «μας», θα πρέπει γρήγορα(;) να «βάλλουν μυαλό» και να γίνουν «φρόνιμοι»... 
Ειδ΄άλλως, άν δεν κατάλαβαν το... «υπονοούμενο», τότε θα τις «αρπάξουν»! 
Ελλάς του 2014. 
«Σύγχρονη και ευνομουμένη» ευρωπαϊκή επικράτεια...

Ως παρατήρηση απλώς, να προσθέσουμε πώς άν και αρκετές ιστοσελίδες εθνικού περιεχομένου, ανέφεραν την είδηση, ο συστημικός Τύπος, ούτε για αστείο δεν δημοσίευσε την είδηση, όπως και τα δήθεν «ειδησιογραφικά μεγάλα» ιστολόγια. (Φαντασθείτε τώρα, να δεχόταν παρόμοια άγρια επίθεση και ξυλοδαρμό, ένας δημοσιογράφος της «άλλης» πλευράς! Της κόκκινης, ή έστω της...ψευτοκόκκινης! Τί θα γινόταν στα ΜΜΕ, το διανοείσθε;)

Αφού ευχηθούμε ‘πολλά περαστικά’ στον παθόντα – αλλά «σκληρό καρύδι»! – αρθρογράφο της εφημερίδος, να ελπίσουμε πώς στο μέλλον, δεν θα επαναληφθούν ανάλογα θλιβερότατα περιστατικά, που μόνον στην «άρρωστη» νύχτα παραπέμπουν και μαρτυρούν άκρως απογοητευτική οπισθοδρόμιση...

Το άλλο ζήτημα, που θα θέλαμε να θίξουμε, επίσης απο την ίδια εφημερίδα ξεκινώντας, είναι το απέραντα «πονεμένο» κεφάλαιο εν Ελλάδι, που λέγεται «αιρέσεις, σέκτες & παραθρησκεία». Αφορμή, το εξαιρετικό άρθρο του δημοσιογράφου Νικ.Χιδίρογλου, (της 25ης Απριλίου) που έκανε λόγο για ένα «δραστήριο» παρακλάδι των Πεντηκοστιανών σε νότιο προάστιο των Αθηνών.



ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟΙ, ΜΟΛΙΣ... ΕΛΑΒΑΝ, ΤΗΝ "ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ" ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΗ!!!

Είχαμε και άλλοτε την ευκαιρία, να μιλήσουμε για την διαρκώς αυξανόμενη «γάγγραινα» των υπέρ τις 500, άλλοι γράφουν 600, αιρέσεων εν Ελλάδι! Δεν φιλοδοξούμε ασφαλώς να κάνουμε εκτενείς ή ιστορικού τύπου αναφορές στην κυριολεκτική αυτήν ‘μάστιγα’, αλλά θα περιορισθούμε σε λίγα λόγια.


Όσο το επίσημο κράτος, ειδικώτερα δέ οι επιφορτισμένες – κάποτε!... – αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας, «είχαν τον νού τους», η κατάσταση ίσως ήταν υπό σχετικό έλεγχο. Μόλις όμως, επί της λίαν ολεθρίου πασοκοκρατίας, οι έξωθεν πανίσχυροι παράγοντες πέραν του Ατλαντικού, «κατάφεραν» και «έπεισαν» (όχι βεβαίως με πολύ κόπο...), τους κατάλληλους και ΜΕΧΡΙ ΒΑΘΜΟΥ ‘ΑΦΟΣΙΩΣΕΩΣ’, «ΕΥΗΚΟΟΥΣ» υπουργούς του ‘πράσινου ήλιου’, οι υπηρεσίες αυτές, έπαψαν στην ουσία να υφίστανται και ο σχετικός έλεγχος, πήγε...περίπατο!



«Όποιος θέλει» και βαστιέται οικονομικώς, άλλοτε απο την Ανατολή και άλλοτε απο την Δύση, έχει δέ και δόλιες, διαλυτικές ‘τάσεις’ και ‘βλέψεις’ για την ελληνική επικράτεια και τον ήδη «λαβωμένο βαθιά» κοινωνικό της ιστό, μπορεί «κάλλιστα» να «προσγειωθεί» εν Αθήναις και όχι μόνον, με τις «ιδέες» του, ή άν προτιμάτε, τις απερίγραπτες...σαχλαμάρες του, να ανοίξει ένα «κατάστημα» σε πρώτο στάδιο, με παραρτήματα στην επαρχία κατόπιν και να «διαλαλεί» την εξωφρενική του «πραμάτεια», σε κάθε εύπιστο, αφελή ή ΑΚΑΤΗΧΗΤΟ νέο-Έλληνα, που στερείται ‘βάσεων’ και αληθινής, «ζεστής» ορθοδόξου Χριστιανικής Παιδείας.

Άν μάλιστα έχει «άκρες» σε, άς πούμε υψηλότερα κλιμάκια(...), τότε δεν τον εμποδίζει ΤΙΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΝΑΣ, να κατασκευάσει μεγάλα και πανάκριβα τυπογραφεία, ΥΠΟΘΕΤΙΚΩΣ πάντα, λίγο έξω απο την πρωτεύουσα, ώστε να κάνει ο «άνθρωπος» καλύτερα, την... «δουλειά του»! Και να είναι «εν τάξει» και με τον «αστυφύλαξ» και με τον... «χωροφύλαξ»! Σχετικώς πρόσφατα και ανάλογα παραδείγματα έχουμε δυστυχώς, αλλά άς μήν «ξύσουμε» πληγές τώρα, δεν είναι (;) του παρόντος...



Όταν λοιπόν, για να μήν μακρυγορούμε, ευχερώς και ανέτως, οι εισαγόμενες αυτές ‘ομάδες’, «στήνουν» με ευκολία τα «μαγαζάκια» τους, με την ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ανοχή ή "μυωπία", των όποιων «αρμοδίων», τότε ο αγώνας μοιάζει άνισος! Και το πλέον λυπηρό της υποθέσεως, όταν η επίσημη Εκκλησία, όχι απλώς αδυνατεί, όχι απλώς «ομφαλοσκοπεί», αλλά πιθανώς υπονομευμένη εκ των έσω, δεν έχει «διάθεση» μάχης, τότε τί να κάνει το «περί άλλα τυρβάζον» και διαχρονικώς «αμελέτητο»ποίμνιο; (Οι ολίγιστοι και ‘μεμονομένοι’ - συνειδητοποιημένοι αγωνιστές κληρικοί, παρά τον φιλότιμο αγώνα τους, μάλλον δεν «αρκούν». Ούτε της δίνει ‘άλλοθι’ σε έναν σκληρότατο «πόλεμο», μία μικρής διαρκείας εβδομαδιαία αντιαιρετική ραδιοφωνική εκπομπή, ή ένα συνέδριο κατ΄έτος περί των αιρέσεων!)


ΓΕΜΙΣΕ Η ΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΠΡΟΒΑΤΟΣΧΗΜΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ!

Όσο έχουν οι σέκτες και οι οργανώσεις αυτές, ευκολία «ιδρύσεως» γραφείων, «συλλόγων», «ομάδων», διανομής πανάκριβου εντύπου (προσέξτε, εισαγομένου κατά μεγάλο ποσοστό!) υλικού απο φυλλάδια, ‘πρόσπεκτς’, ‘cd’s’ ή ‘dvd’s’, με νέα άτομα που «σφηνώνουν» στους υαλοκαθαριστήρες των αυτ/των μας, ή στα γραμματοκιβώτιά μας, τα επικίνδυνα προσκλητήριά τους, τότε τα πράγματα φαίνονται δύσκολα.
Όσοι δε "αντέχουν" απο δαύτους, εκπέμπουν ήδη με ραδιοφωνικούς, ή τηλεοπτικούς, ή διαδικτυακούς σταθμούς!
Άν τώρα «προσθέσουμε» σε όλο αυτό το αρνητικότατο και δυσοίωνο «σκηνικό», το γεγονός ότι οι ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟΙ υπουργοί του ‘τότε’, εξακολουθούν και «ΜΕΣΟΥΡΑΝΟΥΝ» και σήμερα, απο άλλα... «μετερίζια», αντιλαμβανόμαστε άπαντες, ότι το – ΕΞΩΘΕΝ καλοκουρδισμένο και καλολαδωμένο... - «παιχνίδι», ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ και θα ΕΙΝΑΙ... «σικέ»!!!

Ολοκληρώνοντας τις μάλλον περιληπτικές αυτές σκέψεις μας, θα θυμίσουμε, μία δυνατή φράση του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, (σε νεοελληνική απόδοση) που συστήνει: «Επαινετός και καλύτερος ο πόλεμος, απο μία ‘ειρήνη’, που ‘χωρίζει’ απο Τον Θεό»! 

"Ιω.Καπ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...