ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΩΣ, ΟΙ ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ. "ΨΑΧΝΟΥΝ" ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΝΑ "ΒΡΟΥΝ" ...ΝΕΟΝ ΥΜΝΟ !!!!!! |
Μοιάζει ως ένα εντελώς 'κακόγουστο' ανέκδοτο! Και όμως δεν είναι! Πρωτοστατεί ως θέμα στις εφημερίδες της Ζυρίχης και είναι απίστευτο! Πιθανότατα ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ τα αποτελέσματα μίας άτονης, "πολυπολιτισμικής" και αθεϊστικής κοινωνίας στην δυτική Ευρώπη! Η Ελβετία διοργανώνει διαγωνισμό για να... ξαναγράψει τον εθνικό της ύμνο, διότι ο σημερινός επικεντρώνεται στο Θεό!!!
Πάνω από £ 7.000, προσφέρεται ως έπαθλο(!), για την επανασύνταξη(!) του εθνικού ύμνου, ο οποίος ονομάζεται 'Ελβετικός Ψαλμός' και τον οποίον συνέθεσε το 1841, ο Alberich Zwyssig (1808–1854).
Ο υπεύθυνος του διαγωνισμού(;), ισχυρίζεται ότι η ελβετική κοινωνία είναι «θρησκευτικά ουδέτερη»(;), αλλά σε μια απογραφή του 2010, τα δύο τρίτα των Ελβετών αυτοπροσδιορίζονταν, ότι ανήκουν σε μια εκκλησία.(Είμαστε κάτι περισσότερο απο σίγουροι, ότι θα είχε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ "ΚΙΝΗΣΗ" ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΑΝΕΥΡΕΣΕΩΣ ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ...)
Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να περιλάβουν στον νέο ύμνο, τις αξίες του ελβετικού Συντάγματος, όπως η δημοκρατία και η αλληλεγγύη, ενώ και η μελωδία θα μπορούσε επίσης να αναθεωρηθεί.
Αλλά ο Lukas Niederberger, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον διαγωνισμό, δήλωσε στο 'BBC': "Το πραγματικό πρόβλημα είναι πάνω απ’ όλα το κείμενο."
"Επισήμως ο ύμνος είναι ένα ψαλμός, μια προσευχή, αλλά φυσικά έχουμε μια ανοιχτή κοινωνία, θρησκευτικά ουδέτερη.
"Έχουμε άθεους, εκείνους που δεν πιστεύουν σε έναν μόνον Θεό, έτσι ώστε αυτός ο ύμνος είναι μια δυσκολία».
Είπε επίσης: "Πολλοί άνθρωποι είναι συντηρητικοί και ο ύμνος είναι συναισθηματικός, αλλά αν ένας συνθέτης δημιουργεί ένα... σούπερ τραγούδι, τότε μπορούμε κι εμείς να αλλάξουμε τη μελωδία!
«Αλλά αυτό είναι λίγο δύσκολο για τους συντηρητικούς ανθρώπους, γι’ αυτό λέμε ότι οι διαγωνιζόμενοι δεν χρειάζεται να αλλάξουν τη μουσική», είπε.
Ένας στίχος του σημερινού ύμνου, ο οποίος χρονολογείται από το 1800 και υιοθετήθηκε επίσημα το 1981, έχει ως εξής: «Όταν οι ουρανοί το πρωί γίνονται κόκκινοι / Και ρίχνουν την ακτινοβολία τους / Εσύ, Κύριε, εμφανίζεσαι στο φως τους.
"Όταν οι Άλπεις λάμψουν με λαμπρότητα, προσευχήσου στον Θεό, παραδώσου σε Αυτόν,
"Γιατί αισθάνεσαι και καταλαβαίνεις, γιατί αισθάνεσαι και κατανοείς / Ότι κατοικεί σε αυτή τη γη. Ότι μένει σε αυτή τη γη. "
Ο νικητής θα αποφασιστεί από μια 25μελή κριτική επιτροπή, η οποία περιλαμβάνει ανθρώπους από τον χώρο της λογοτεχνίας, του αθλητισμού και του modelling...(Τώρα πέστε μας εσείς, τί είδους κρίση και γνώμη, μπορεί ποτέ να έχουν άνθρωποι του modelling, για την επιλογή νέων στίχων για εθνικό ύμνο! Έλεος!).
Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του επομένου έτους και θα διαρκέσει έξι μήνες. Το βραβείο - 10.000 ελβετικά φράγκα - θα απονεμηθεί το 2015.
Σύμφωνα με την απογραφή του 2010, ένα 20%, είπε ότι δεν έχει καμία θρησκεία!(Τα στοιχεία προέρχονται απο τον ιστότοπο "κόκκινο ουρανό")'
Διερωτώμεθα! Ακόμα και 20% να είναι οι "άλλοι", το υπόλοιπο 80% δεν θα συμμετάσχει στον διάλογο; Δέχεται να του "αλλάξουν" οι λίγοι, το 1/5 δηλαδή του πληθυσμιακού ελβετικού στοιχείου, τον Εθνικό του Ύμνο, απο τον δέκατο-έννατο αιώνα; Δέχεται με δύο λόγια, να του επιβάλλουν, με το "έτσι θέλω", την θέλησή τους, οι ελάχιστοι; Δεν αντιλαμβάνονται οι Ελβετοί, ότι μετά τον θόρυβο των μουσουλμάνων εκεί, για τον Σταυρό πάνω στην σημαία τους, θα αρχίσουν και άλλες κατόπιν "απαιτήσεις" για υποχωρήσεις και αλλοιώσεις;
"Ιωάννης Καποδίστριας"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου