ΘΕΡΜΟΤΑΤΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ, ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΚΑΙ 80 ΚΙΝΕΖΟΥΣ. |
Όταν μία αληθινή υπερδύναμη, όπως η Κίνα, όχι απλώς μας ευχαριστεί για την βοήθειά μας, αλλά μας πλέκει και το εγκώμιο με ύμνους, αυτό είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!
Με τον τίτλο στο πρωτοσέλιδο «Οι Κινέζοι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν τη Λιβύη με τη βοήθεια της Ελλάδος» και τίτλο εσωτερικού άρθρου «Η ελληνική Κυβέρνηση βοηθάει την Κίνα για τις αποχωρήσεις», η έντυπη ‘China Daily’ (που ευνοήτως «απηχεί» κρατικές θέσεις) αναφέρεται στις ενέργειες της Ελλάδος, για τη στήριξη των κινεζικών προσπαθειών αποχωρήσεως από την Λιβύη.
Το θέμα καλύπτεται από μεγάλο μέρος του κινεζικού Τύπου με δημοσιεύματα, είτε στον ηλεκτρονικό, είτε στον έντυπο Τύπο, με ανταποκρίσεις από την Αθήνα και ρεπορτάζ της Κεντρικής Κινεζικής Τηλεόρασης ‘CCTV’.
Ανάμεσα στα δεκάδες άτομα που εγκαταλείπουν τη Λιβύη, με την ελληνική φρεγάτα, περιλαμβάνονται και 80 Κινέζοι υπήκοοι, στο πλαίσιο επιχείρησης που ξεκίνησε και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα Σάββατο, όπως πληροφορούν πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, στο μεγάλο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων ’Xinhua’.
Η φρεγάτα «Σαλαμίς» εστάλη, αρχικά, για να μεταφέρει τα επτά μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής από την Τρίπολη και τα περίπου 80 μέλη της ελληνικής κοινότητος της Λιβύης.
Η Ελληνική Κυβέρνηση δέχθηκε όμως αιτήματα και από άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κίνα, για τη στήριξη και των δικών τους υπηκόων να εγκαταλείψουν τη Λιβύη.
Σύμφωνα με πηγές του ‘Xinhua’ από την Αθήνα, οι Κινέζοι ήταν η μεγαλύτερη ομάδα ξένων υπηκόων στους οποίους θα παρασχεθεί βοήθεια από την Ελληνική Κυβέρνηση. Εκτός από τους Κινέζους πολίτες, η Ελλάδα θα προσφέρει στήριξη και σε πολίτες από Κύπρο, Βρετανία, Γαλλία, Μάλτα, Ρωσία και Αλβανία.
Το «Σαλαμίς» απέπλευσε για Τρίπολη, ενώ οι πηγές του ‘Xinhua’ ανέφεραν ότι αναμένεται να συμμετάσχει στην επιχείρηση και το εμπορικό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς ο αριθμός των αιτημάτων για παροχή βοήθειας αυξάνονται. «Λαμβάνουμε συνεχώς νέα αιτήματα για παροχή στηρίξεως», δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος, όπως επισημαίνει η κινεζική ημερησία ‘South China Morning Post’.
Σύμφωνα με τον Mario Cutajar, αξιωματούχο της Μάλτας, η Κίνα μεταφέρει με πλοίο από τη Λιβύη στη Μάλτα αρκετές εκατοντάδες εργαζομένους της. Η Κυβέρνηση της Μάλτας μεριμνεί για προσωρινά καταλύματα για τους Κινέζους, ενώ προετοιμάζεται για περισσότερες αποχωρήσεις από τη Λιβύη εάν οι αναταραχές ενταθούν, δήλωσε, σύμφωνα με την ‘China Daily’, o κ. Cutajar, που είναι υπεύθυνος για το κέντρο αντιμετώπισης της κρίσεως.
Τα κινεζικά ΜΜΕ ολοκληρώνουν τα δημοσιεύματά τους με αναφορά στην αποχώρηση 35.000 Κινέζων υπηκόων από τη Λιβύη το 2011 με ελληνικά πλοία, τα οποία τους μετάφεραν στην Κρήτη που απέχει 300 χιλιόμετρα από τις λιβυκές ακτές και διαθέτει δύο διεθνή αεροδρόμια. Από την Κρήτη, οι Κινέζοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια αεροπορικώς στην Κίνα.
Ο Κόκκινος Δράκος, η Κίνα αναγνωρίζει ξανά την συνδρομή μας!
(ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΠΟΛΥ, ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ).
Σκεφθείτε τώρα, απο τις τόσες (υποτίθεται) υπερδυνάμεις της Ευρώπης, αλλά και άλλων χωρών, μόνον η μικρή(;) Ελλάς έσπευσε με πολεμικό της πλοίο να πραγματοποιήσει επιχείρηση διασώσεως, σάν το 2011. Αυτά να τα βλέπουν οι δήθεν «σύμμαχοί μας» στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Αλλά τί να περιμένουμε απο αγνώμονες και ...ΥΑΙΝΕΣ;
"Ιω.Καπ."
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου