13.10.14

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ...50 ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ! (Η ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, ΜΗΠΩΣ ΑΚΟΥΕΙ;)


Η ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ.
ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΛΩΣ..."ΣΥΣΦΙΞΗ ΣΧΕΣΕΩΝ"! Όλα τα ειδησιογραφικά πρακτορεία και της Ρωσίας και της Κίνας, έχουν ως πρώτη τους είδηση, την επίσημη επίσκεψη στην Μόσχα, του Κινέζου πρωθυπουργού Λί Κεκιάνγκ (την πρώτη του στην Ρωσία), όπου θα υπογράψει άνω των 50 συμφωνιών, με τον ομόλογό του Ντιμίτρι Μεντβέντεφ! (Σκέφθεσθε πώς έχουν "σκάσει απο το κακό τους", ορισμένοι... 'τύποι', πέραν του Ατλαντικού;)


Συμφωνίες ασφαλώς ουσίας, αμέτρητων δισεκατομμυρίων, που έχουν να κάνουν, με ενέργεια, μεταφορές και οικονομία. (Και μήν ξεχνά κανείς μας, πλέον σε ρούβλια και γουάν, αφού το δολλάριο... α π ε β λ ή θ η, μιά για πάντα!)

Να φαντασθούμε φίλοι αναγνώστες της 'Εθνικής Εταιρείας', πώς μέσα σε ένα μάλλον 'μικρό' χρονικό διάστημα 18 μηνών, οι δύο πρόεδροι των αληθινά κολοσσιαίων αυτών κρατών, συναντήθηκαν...9 φορές! (Οι 4, μέσα στο 2014!)
Πρόκειται για τις στενότερες σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ρωσίας, τα τελευταία 65 χρόνια. Να τονισθεί ότι η Κίνα, είναι σήμερα ο σημαντικότερος και μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας, αλλά και η 4η μεγαλυτέρα πηγή επενδύσεων, επί ρωσικού εδάφους!

Σάν "να μήν έφθαναν αυτά", η ρωσική εφημερίδα 'Kommersant' ανέφερε, ότι η Αγροτική Τράπεζα της Κίνας, έχει αρχίσει επενδύσεις στην Ρωσία!

Η συγκεκριμένη  είδηση σίγουρα είναι πολύ μεγάλης βαρύτητος, εφ΄όσον η Αγροτική κινεζική Τράπεζα είναι τεράστια και μάλιστα η όγδοη μεγαλύτερη στον κόσμο!

Η εξέλιξη αυτή, δεν είναι παρά μια απόδειξη για το πόσο γρήγορα η Κίνα είναι σε θέση να καλύψει το οικονομικό κενό, που (υποτίθεται) αφήνουν οι δυτικές κυρώσεις, αλλά και ένα παράδειγμα, για το πώς οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις χάνουν αγορές από τους Κινέζους ανταγωνιστές.

Αποτελεί επίσης ένδειξη, για το πόσο σοβαρά ενδιαφέρεται η Κίνα να επενδύσει στο τεράστιο ανεκμετάλλευτο γεωργικό δυναμικό της Ρωσίας...  Η Κίνα που είναι ένας καθαρός εισαγωγέας τροφίμων, κλείνει συμφωνίες ανά τον κόσμο, μαχόμενη για σπάνια εδάφη καλλιέργειας.
Τώρα πιά, αναμένονται αυξημένες κινεζικές επενδύσεις στη ρωσική γεωργία.
Άρα! Στήν παγκόσμια 'σκακιέρα', οι ισορροπίες Α Λ Λ Α Ζ Ο Υ Ν!
Διερωτώμεθα εντόνως, τί να λέει, ή μάλλον τί να ...ψελλίζει εκείνος ο Μπαράκ Χουσεΐν, μετά απο αυτές τις ειδήσεις;
"Δαγκώνονται" ίσως; Μήπως... "τσιμπιούνται"; Όταν βλέπει μάλιστα (η ηγετική κάστα εκ του παρασκηνίου περισσότερο, γιατί ο Ομπάμα ΔΕΝ...) εδώ και αρκετούς μήνες, διαρκώς να αυξάνουν οι δεσμοί που σφυρηλατούνται μεταξύ δύο πραγματικών γ ι γ ά ν τ ω ν , όχι μόνον της οικονομίας, της παραγωγής και της καταναλώσεως, ΑΛΛΑ και της στρατιωτικής ισχύος...
Υψηλότατος λοιπόν ο "πυρετός" στην Ουάσινγκτον, που πρέπει να αντιλαμβάνεται πώς συντόμως, όχι μόνον 'θα φύγει το έδαφος κάτω απο τα πόδια της', αλλά ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ (ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ) 'ΠΑΙΧΝΙΔΙ', ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

"Ι.Κ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...