5.10.14

ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ!




Μία ακόμα ιστορική υπενθύμιση, με άλλου όμως είδους "βαρύτητα". Τέτοιες ημέρες, πρό 59 ετών, δηλαδή το 1955, φθάνει στην μαρτυρική μας Κύπρο και αναλαμβάνει καθήκοντα ως "αρμοστής", ήτοι "κυβερνήτης", με εντολή του αγγλικού στέμματος, ο στρατάρχης Tζών Χάρντινγκ.

ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ Β΄, ΤΟΥ ΓΡΙΒΑ ΔΙΓΕΝΗ.

Ο άνθρωπος αυτός (που "διέθετε" και τίτλο...βαρώνου!) , έμεινε χαραγμένος στην μνήμη πολλών γενεών αδελφών μας Κυπρίων, ως η προσωποποίηση της αναλγησίας και της σκληρότητος!

ΔΕΞΙΑ Ο ΓΡΙΒΑΣ, ΜΕ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ.
(Δεν μπορούσε να "χωρέσει" το στενοκέφαλο των Άγγλων, ότι οι Έλληνες της Κύπρου ήθελαν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, την ανεξαρτησία τους! Πίστεψαν αφελώς, ότι με διώξεις, βάρβαρες εκτελέσεις και ποινές, θά έκαμπταν τάχα το φρόνημα των αγωνιστών μας! "Ατύχησαν" ασφαλώς!)
Είναι αυτός που απεφάσισε μεγάλο μέρος, απο τις στυγνές εκτελέσεις μεσαιωνικού τύπου, διά της αγχόνης, για τους ήρωες του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνος της Κύπρου και της ΕΟΚΑ, του 1955 - 1959. Άς μήν αναφερθούμε - επίσης - και στα απερίγραπτα βασανιστήρια! (Αλλά απο Άγγλους τί να περιμένει κανείς; Και για να μήν "ξεχνιόμαστε", το ΑΚΕΛ τότε, αντί να βοηθήσει τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, "κάρφωνε" στους κατακτητές τα κρυψώνες τους! Να τα θυμώμαστε ΚΑΙ αυτά...)
Οι παλαιότεροι Κύπριοι θυμούνται χαρακτηριστικότατα, ότι για του αποδείξει η ΕΟΚΑ, ότι όσο και να τον φυλάνε, δεν υπήρχε περίπτωση να μήν τον πλησιάσουν, οι άνδρες του αεικίνητου Γρίβα Διγενή, κατάφεραν και του τοποθέτησε, μέσα στην βίλλα του, κάτω απο το ...κρεββάτι του, συγκεκριμένα στις παντόφλες του, έναν ωρολογιακό μηχανισμό, που σκοπίμως δεν λειτούργησε!...
(ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΘΟΥΝ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ...)   
                                                                            "Ιω.Καπ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...