5.10.14

ΑΠΑΝΩΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ! ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΝΤΩΣ Η Γ Ε Τ Ε Σ !


ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ "ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,
ΑΛΛΑ "ΔΑΓΚΩΝΕΙ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!
ΑΚΟΥΤΕ "ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ" ΕΔΩ;
ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ, ΑΛΗΘΙΝΗ  Η Γ Ε Σ Ι Α, ΦΑΙΝΕΤΑΙ! Τουλάχιστον 300 Αιγύπτιοι διανοούμενοι υπέγραψαν αίτημα προς τον πρόεδρο-στρατάρχη Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, να κόψει 'μαχαίρι', τις σχέσεις της Αιγύπτου με την Τουρκία, εάν η τελευταία δεν παρουσιάσει μια επίσημη αιτιολογία, για τις πρόσφατες αντι-αιγυπτιακές δηλώσεις του (διαρκώς όλο και πιό αλλοπρόσαλλου!) Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πρόσφατη 69η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΚΑΘΟΛΟΥ! ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΑΥΤΗ ΑΦΙΣΣΑ, Ο ΑΛ-ΣΙΣΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ
ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΣΕΡ ΑΡΙΣΤΕΡΑ...
(ΑΦΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΤΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ"
ΜΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ  Π Ο Τ Ε !...)
«Θα υποβάλλουμε την αναφορά αυτή προς τον πρόεδρο της Αιγύπτου, όταν ο αριθμός των υπογραφών φθάσει τις 500», είπε ο Μαχμούντ Ναφάντι, επιτελάρχης της ΜΚΟ Ένωση των Αραβικών πολιτικών Κομμάτων, που υπέγραψε την αναφορά, συμφώνως με το τουρκικό πρακτορείο 'Anadolu'.
Το αίτημα αναφέρεται στις λεκτικές επιθέσεις κατά της ηγεσίας της Αιγύπτου, από τον Τούρκο πρόεδρο, στη Γ.Σ. του ΟΗΕ, αλλά και στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη.
ΕΝΑ... "ΑΤΙΘΑΣΟ ΔΙΔΥΜΟ"!

Όπως τόνισε ο κ. Ναφάντι, ο κατάλογος των υπογραφόντων περιλαμβάνει δύο ηγέτες πολιτικών κομμάτων, του κυβερνητικού συμβουλίου Γυναικών, αγροτικές ενώσεις, αστέρες του κινηματογράφου, συγγραφείς, δημοσιογράφους κλπ.
«Θα στείλουμε την αναφορά στην προεδρία, για να δώσει στην Τουρκία την δυνατότητα επιλογής, είτε να ζητήσει επίσημα συγνώμη προς την Αίγυπτο, ή να αποκοπούν τελείως οι δεσμοί με αυτήν την χώρα», είπε ο Ναφάντι.
("Κρατείστε" ΟΛΟΙ, το επίρρημα 'τελείως'! ΄Ετσι απαντούν στις προκλήσεις!)
Υπενθυμίζεται πώς οι σχέσεις της Αιγύπτου – Τουρκίας σημείωσαν κατακόρυφη πτώση, όταν ο Στρατός της Αιγύπτου ανέτρεψε τον Ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι, ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητος, τον Ιούλιο του περασμένου έτους. Ο Ερντογάν ήταν αναφανδόν πάντα υπέρ του Μόρσι...
Η ένταση κορυφώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η Αίγυπτος χαρακτήρισε τον Τούρκο πρέσβη στο Κάϊρο, ως «persona non grata», μια κίνηση που η Τουρκία ανταπάντησε με τον ίδιο τρόπο. (Υποθέτουμε το 'πώς' και το 'πού' θα ανακάτευε την μύτη του...)
Ωστόσο, διπλωματική πηγή υψηλού επιπέδου, που προτίμησε να μην καταχωρηθεί το όνομά του, δήλωσε ότι η Αίγυπτος δεν θα κόψει τις σχέσεις της με την Τουρκία, αλλά το Κάιρο δεν θα επιτρέψει καμία περαιτέρω παρέμβαση από τον Τούρκο πρόεδρο, στις εσωτερικές υποθέσεις της Αιγύπτου!
Όλη αυτή η αιγυπτιακή στάση, ονομάζεται ελληνιστί, "νέτα-σκέτα", δηλαδή ή κάθεστε καλά και ζητάτε συγνώμη, ή τέρμα τα "πάρε-δώσε"!
Άρα γε, διαβάζουν αιγυπτιακές εφημερίδες, εκεί στο ΥΠΕΞ; Έτσι για να πάρουν "μία γεύση", πώς ασκείται ΕΘΝΙΚΗ εξωτερική πολιτική! (Εκτός άν δεν θέλουν...)

                                                                                   "Ιω.Καπ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...