5.10.14

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΧΥΡΟ; ΔΕΝ "ΒΛΕΠΕΤΕ" ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ;


ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΕΩΣ ΕΙΧΕ, ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΧΥΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ
"ΠΕΡΙΕΡΓΗ" ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΤΙ ΘΑ..."ΒΛΕΠΕΙ";
(ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ 'ΠΑΡΤΥ' ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ!)
ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!  "Α Φ Υ Σ Ι Κ Α"    ΠΡΑΓΜΑΤΑ... Στα ζητήματα που άπτονται σοβαρών παραμέτρων για την Εθνική μας Άμυνα, είχαμε, έχουμε και θα έχουμε πάντα ιδιαιτέρα ευαισθησία. Θα προσπαθήσουμε όσο πιό περιληπτικά γίνεται, να σας μεταφέρουμε, τί έγραψαν οι εφημερίδες πρίν λίγα 24ώρα, περί ενός σίγουρα ανησυχητικού ζητήματος, αυτού του τύπου.
Ο κ.υπουργός Εθνικής Αμύνης, ο πρόεδρος και τα μέλη του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος και τα μέλη του διαβόητου ΤΑΙΠΕΔ, "εισέπραξαν" ένα εξώδικο, απο τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, που είχε ως θέμα, "επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια μεταφορά του Εθνικού Οχυρού Αγίου Στεφάνου Κερκύρας".
Η επιχειρηματολογία που αναπτύσσει στο έγγραφό του ο ανωτέρω δημόσιος λειτουργός, είναι αρκούντως σοβαρή! Επειδή η "νέα" θέση που ζητούν κάποιοι αρμόδιοι, να μεταφερθεί το εν λόγω Οχυρό, δεν έχει ούτε επιτηρούμενη ζώνη, δεν παρέχει καμμία απολύτως οπτική ορατότητα (άρα"δώρον-άδωρον"!), δεν υφίσταται δυνατότης εποπτεύσεως της περιοχής, απο τα 'ραντάρς', για το μεγαλύτερο τμήμα της θαλασσίας εκτάσεως, μεταξύ της Κερκύρας και της Αλβανίας, καθώς και για τις ακτές της νήσου μας, απέναντι απο την γείτονα χώρα...
Όπως αντιλαμβάνονται αμέσως και οι μή επαΐοντες, υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος "νεκρός τομέας", ήτοι σε απλές λέξεις, έλλειμμα στρατιωτικής επιτηρήσεως!
(Και όλοι γνωρίζουμε τί συμβαίνει σε αυτό το πέρασμα, πρώτοι δέ το γνωρίζουν οι κύριοι του Πολεμικού Ναυτικού. Ή όχι;)
Μεγάλη εντύπωση προξενούν οι διατυπώσεις του περιφερειάρχου, που υπογραμμίζει ότι το υπουργείο "εξαναγκάσθηκε(;;;) σε μία αδικαιολόγητη και προκλητική παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας"!
(Είναι ποτέ δυνατόν; Ποιός ή ποιοί "εξαναγκάζουν"... ποιούς; Και μάλιστα για ένα τόσο 'κομβικό' Εθνικό θέμα!)
Και συμπληρώνει πώς, "καταργείται η επιτηρουμένη ζώνη του μοναδικού ναυτικού μας Οχυρού, στα (μεγάλης "κινήσεως"...) στενά της Κερκύρας μας με την (ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ φιλική) Αλβανία...
Τονίζει επίσης ότι, "είναι α π α ρ ά δ ε κ τ ο, με το όποιο πρόσχημα δημοσίου χρέους, (λέγεται πώς το ΤΑΙΠΕΔ θα εισπράξει μόλις 23.000.000 ευρώ, δηλαδή 26 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο), να ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!

(Η τοπική κοινωνία, ξέρει αρκετά καλά, τί γίνεται ειδικώς στο βόρειο τμήμα της νήσου, με μεγάλες περιοχές, μοναδικά "φιλέτα", που 'ζαχαρώνουν' ορισμένοι, είτε εντός, είτε εκτός Ελλάδος, αλλά αποφεύγουν να τα πούν δημοσίως...)
Τα σχόλια περιττεύουν αισθανόμεθα. Θα απαντήσει κανείς στις ουσιαστικότατες παρατηρήσεις και ενστάσεις του περιφερειάρχου; Άς προβληματισθούμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ, για το "πού μας οδηγούν", οι όποιοι "ημέτεροι" αλλά και "υμέτεροι"....

                                        ΔΙΕΥΘΥΝΣΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...