29.10.14

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑ ΓΕ, ΒΙΑΣΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Η ΚΥΡΙΑ;






"ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ", ΠΟΛΥ "ΠΕΡΙΕΡΓΑ"... Με μία καθυστέρηση ολίγων 24ώρων,  θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, για μία εντελώς περίεργη, όσο και ασυνήθιστη στα διπλωματικά (εν Αθήναις) χρονικά, "επίσκεψη" την προηγουμένη Τρίτη 21η Οκτωβρίου 2014, στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο της οδού Αγίας Φιλοθέης.
(Και μήν ψάξετε, δεν γράφθηκε -  περίπου -  πουθενά!)
Άν και δεν έχει συμπληρώσει καλά - καλά μερικές ημέρες στην θέση της στην Αθήνα, η νέα πρέσβυς του Ισραήλ ονόματι Ιρίτ Μπέν-Αμπά Βιτάλε, ζήτησε να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο!


Γιατί όμως τόση πολύ βιασύνη, απο την κυρία;
Έχει ξαναυπάρξει παρόμοιο αίτημα για ακρόαση;
(Συνήθως τον εκάστοτε Μακαριώτατο, ζητούν και τον επισκέπτονται εθιμοτυπικώς "πάντα", οι πρεσβευτές κυρίως ομοδόξων κρατών, όπως της Βουλγαρίας, της Σερβίας, της Ρωσίας, της Ρουμανίας... Ίσως και ο Αμερικανός, αλλά καθόλου βιαστικά, παρά μετά απο πολύ καιρό στο πόστο του.)
Όσο και άν αναζητήσαμε στοιχεία, δεν είχε ποτέ στο παρελθόν σημειωθεί επίσκεψη Ισραηλινού πρεσβευτού στην Αρχιεπισκοπή, πόσω μάλλον ενός που μόλις "έφθασε" στην Αθήνα!
Τώρα δεν ξέρουμε άν πρέπει να "σταθούμε" στο τυπικό ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής, ότι μίλησαν για τις ...θρησκευτικές(;) σχέσεις(;;;) των δύο χωρών και πώς ο κ.Ιερώνυμος της ευχήθηκε 'καλή επιτυχία' στα νέα της καθήκοντα. (Η κ.Βιτάλε έχει ειδικότητα στα οικονομικά.)
Διατυπώθηκαν ορισμένες υπόνοιες και υπήρξαν κάποιες "καχύποπτες" αναφορές, συμφώνως πάντα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, για το τί έτσι ξαφνικά, "αισθάνθηκε την ανάγκη" να πεί και να ζητήσει(;), η νέα Ισραηλινή πρέσβυς απο τον Έλληνα Αρχιεπίσκοπο, ενώ δεν έχει συμπληρώσει παρά λίγες ημέρες στα νέα της καθήκοντα.
Θέλουμε να πιστεύουμε(...), πώς το περιεχόμενο της συνομιλίας, θα κινήθηκε αυστηρώς, εντός των εθιμοτυπικών πλαισίων, χωρίς τυχόν "παρεκτροπές" σε συγκεκριμένα "ακανθώδη" πολιτικού ή κομματικού περιεχομένου "ΛΕΠΤΑ" ζητήματα, εν όψει εκλογικής (ίσως) αναμετρήσεως, που ΔΕΝ προβλέπονται κατά κανέναν τρόπο, απο την διπλωματική πρακτική...
Πάντως η κυρία βιάσθηκε.
Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησε.
Και φαίνεται.
Και τόση πολύ "σπουδή", φυσιολογικώς κάτι θα υποκρύπτει, έτσι δεν είναι;

                                                              "Παπαφλέσσας"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...