9.10.14

Νέες τεχνολογίες, αλλά όχι για το καλό μας...


prototupo-elikoptero-neas-genias-apo-ti-sikorsky-elikoptero-s-97-raider
ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ 'ΣΙΚΟΡΣΚΥ'.
ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣΤΕ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΡΟΦΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ
ΟΠΙΣΘΙΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ, ΣΤΟ ΟΥΡΑΙΟ ΤΜΗΜΑ!
EINAI EΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΕΩΣ. Άς δούμε αυτό το μάλλον επαναστατικό αμερικανικό πολεμικό ελικόπτερο, πώς το περιγράφουν οι αμερικανικές ιστοσελίδες αμυντικού περιεχομένου. (Αυτές οι βιομηχανίες, δεν αντιμετωπίζουν ποτέ τους, καμμία "κρίση"...)

prototupo-elikoptero-neas-genias
Το πρώτο από δύο πρωτότυπα ελικόπτερα 'S-97 Raider', παρουσίασε προ ημερών, η γνωστή 'Sikorsky Aircraft', σηματοδοτώντας την έναρξη δραστηριοτήτων, στον τομέα δοκιμαστικών πτήσεων του προγράμματος και ένα «σημαντικό βήμα προς την επίδειξη του νέου - και πρώτου - οπλισμένου στροφιοπτέρου ('rotocraft') αναγνωρίσεως με τεχνολογία 'Χ2', για στρατιωτικές αποστολές».


Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της 'Sikorsky', Μικ Μάουρερ, η νέα αυτή γενιά στρατιωτικών ελικοπτέρων παρέχει δυνατότητες και επιδόσεις, που δεν έχουν εμφανιστεί ξανά στην στρατιωτική βιομηχανία! 
«Μόλις τέσσερα χρόνια πριν, ανακοινώσαμε σχέδια για να φτιάξουμε το 'S-97 Raider' και συνεργαστήκαμε με κάποιες από τις καλύτερες εταιρείες στην βιομηχανία, κατανοώντας την ανάγκη να διασφαλιστεί, πως η ανάπτυξη αεροσκαφών, δεν θα παρακωλυόταν καθώς οι κυβερνητικοί αμυντικοί προϋπολογισμοί, συρρικνώνονταν λόγω οικονομικών πιέσεων. (Όπως και εδώ! Ενώ εκεί παιδιά στις ΗΠΑ, όλο και "βρίσκονται" κεφάλαια με... 'τρύπες' και κολπάκια, με "μαγειρεύματα" στο Κογκρέσσο, για να δουλεύουν ασταμάτητα, τα στρατιωτικά σας εργοστάσια! Έτσι δεν γινόταν πάντα;)
 Η 'Sikorsky' είναι υπερήφανη που ηγείται σε αυτόν τον τομέα, και για την θέση που εκπροσωπεί, το 'S-97 Raider', μεταξύ των στρατιωτικών στροφιοπτέρων του κόσμου».

Συμφώνως  με τα στοιχεία που έδωσε η εταιρεία, το ελικόπτερο – το οποίο βασίζεται στο σχεδιασμό 'X2', δηλαδή ομοαξονικού στροφείου - διαθέτει τεχνολογίες επομένου γενεάς για πολλαπλούς ρόλους (οπλισμένο αναγνωριστικό και ελαφρό επιθετικό ελικόπτερο), έχει πλήρωμα δύο ατόμων και είναι ικανό να μεταφέρει έξι πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες και εξωτερικά τοποθετημένα όπλα. 
Οι έλικές του, του παρέχουν δυνατότητα πτήσεως σε ταχύτητα cruise 220 κόμβων (407 χλμ /ώρα!), ταχύτητα σχεδόν διπλάσια, από αυτή των συμβατικών ελικοπτέρων... 
(Αυτοί δουλεύουν! Εμείς τί κάνουμε;)

                                                                         "Ι.Κ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...