30.10.14

ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ, ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΓΚΑΛΕΣ...

O KYΡΙΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ, ΜΕ ΤΗΝ... ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΟΜΗ,  ΕΙΝΑΙ Ο
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ
ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ (ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΓΚΑΛΕΣ;), ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ...


("ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ"!) Έχουν ιδιαιτέρα βαρύτητα, τα όποια ταξείδια πραγματοποιούν οι Έλληνες υπουργοί στις ΗΠΑ, πόσω μάλλον όταν αυτά αφορούν και είναι ΑΜΕΣΑ συνδεδεμένα με τα ενεργειακά, δηλαδή τα ζητήματα πετρελαίων και φυσικού αερίου... (Πολύ μοιάζει να μας... "αγάπησαν" τελευταίως, δεν νομίζετε;)
Ο "δικός μας", ο κύριος Ιωάννης Μανιάτης, υπουργός ΠΕΚΑ, θα μεταβεί στις ΗΠΑ απο τις 2 έως και τις 6 Νοεμβρίου, "ανταποκρινόμενος στο έντονο(...) ενδιαφέρον που εκδηλώνουν οι Αμερικανοί, για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην πατρίδα μας", όπως έγραψε ο Τύπος.

Ο κ.ΜΟΝΙΖ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΜΕΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ
ΜΙΑ (ΑΝΑΓΛΥΦΗ ΣΤΟ ΞΥΛΟ) ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΛΟΝΑ!
Πρώτη συνάντηση θα έχει με ομόλογό του, τον κύριο Έρνεστ Τζέφρυ Μονίζ, που είναι γνωστός πυρηνικός φυσικός και κυβερνητικό στέλεχος όχι τυχαίο, απο την εποχή της περιόδου Κλίντον. Ο κ.Μονίζ, 69 ετών, που έχει ξεκινήσει απο το διάσημο παγκοσμίως Ίδρυμα 'ΜΙΤ' της Μασσαχουσέτης, είναι απο οικογένεια μεταναστών απο τις νήσους Αζόρες, με πορτογαλικές ρίζες. (Και οι Αζόρες δεν έχουν "ειδικό" ενδιαφέρον, όπως "ακούγεται" τελευταίως, κύριε Μονίζ;). [Μάλιστα ο Αμερικανός υπουργός, εμφανίζεται ιδρυτικό μέλος του μάλλον αγνώστου εν Ελλάδι, 'The Cyprus Institute', που περιλαμβάνει και Έλληνες και ξένους, με αρκετά ενδιαφέρουσες θα λέγαμε ασχολίες...]
Ακόμη, ο Έλλην υπουργός θα έχει επαφές  με την αρμοδία υφυπουργό Εξωτερικών, για ενεργειακά ζητήματα, την εξαιρετικώς ικανή κυρία Kάθριν Νοβέλλι,

 
που πρίν είχε τεράστια εμπειρία ως στέλεχος της 'Apple', ενώ την αποκαλούν ως "η κυρία με τις συμφωνίες 1...τρισεκατομμυρίου $"!!!

Συμπτωματικώς η κυρία Νοβέλλι, έχει συναντηθεί στο παρελθόν
με την πρώην Επίτροπο Αλιείας της Ε.Ε. την "δικιά μας" Μ.Δαμανάκη.
(Πλέον η Μαρία "μας", είναι τοποθετημένη σε ένα Ινστιτούτο, στο
Λονδίνο...)
Επίσης, θα συναντήσει εκπροσώπους κορυφαίων αμερικανικών(;) πετρελαϊκών ομίλων. Θα δώσει μάλιστα και διαλέξεις ο κ.Μανιάτης, στο περίφημο Πανεπιστήμιο 'Κολούμπια' της Νέας Υόρκης, αλλά και σε ένα απο τα πλέον "ξεχωριστά" 'think tanks'* της Ουάσινγκτον, το 'Center for Strategic and International Studies'... (*Όσοι τυχόν δεν γνωρίζουν τί ακριβώς είναι και ΚΥΡΙΩΣ τί κάνουν, αυτά τα διαβόητα εδώ και δεκαετίες "αμερικανικά" 'think tanks', σίγουρα..."χάνουν"! Με πάρα πολύ απλά λόγια, κουβεντιάζοντας "μαγειρεύουν"...)
Τέλος, θα έχει συνάντηση με τον μεγαλύτερο επενδυτή σε θέματα ενεργειακής αποδοτικότητος και εξοικονομήσεως ενεργείας και ομογενή μας, τον 67ετή Γ.Σακελλάρη. Ο ομογενής μας ηγείται μίας πολύ επιτυχημένης εταιρείας με δεκάδες γραφεία ανά την αμερικανική ήπειρο και προσωπικό 900 ατόμων.
O κ.Γεώργιος Σακελλάρης.
Καλή επιτυχία λοιπόν στον Έλληνα υπουργό με τις επαφές του εκεί και να προσέχει...

                                                                     "Ι.Κ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...