10.10.14

ΣΟΥΗΔΙΚΑ... Χ Α Σ Τ Ο Υ Κ Ι Α! ((ΣΕ ΜΑΓΟΥΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ!)


MIA ΣΟΥΗΔΕΖΑ, ΠΟΥ..."ΔΑΓΚΩΝΕΙ"! (H NEA
YΠΕΞ).
ΑΝ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ‘ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ’, ΤΟΤΕ ΠΟΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ; Όλοι δυστυχώς έχουμε αντιληφθεί, πώς η παγκοσμιοποίηση στο ‘πέρασμά της’ τα σαρώνει όλα! Παρά το γεγονός, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε, χωρίς μάχες και αγώνες, όπως θα την βόλευε, πρέπει να παραδεχθούμε ότι είναι εξαιρετικώς σπάνιο, στις ημέρες μας, μία χώρα, μία κυβέρνηση, σε οποιοδήποτε μέρος της γής, να πηγαίνει κόντρα στο 'ρεύμα'... 

Τί μας κάνει όμως αγαπητοί φίλοι αναγνώστες της ‘Εθνικής Εταιρείας’, να γράψουμε έναν παρόμοιο πρόλογο; Η νέα Σουηδική κυβέρνηση! Ομολογουμένως, μας έκανε μεγάλη εντύπωση, ειδικώς οι πρώτες της ενέργειες, επί διεθνούς διπλωματικού επιπέδου. 

Αποφασίσαμε να δούμε, λίγο καλύτερα το ζήτημα, λίγο βαθύτερα θα λέγαμε. Ποιό ήταν το πρώτο μέτρο, που απεφάσισε να λάβει η νέα σουηδική (κεντροαριστερή;) κυβέρνηση του Στέφαν Λέφβεν, στο διπλωματικό επίπεδο; 
Ο ΝΕΟΣ ΣΟΥΗΔΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤ.ΛΕΦΒΕΝ. ΘΑ ΤΟΥ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ;

Να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος!!! Όπως αντιλαμβάνονται όλοι όσοι στοιχειωδώς γνωρίζουν, τί συμβαίνει στην διεθνή διπλωματία και ποιοί την «ορίζουν»(...), έγινε «μπά – χα - λο»! Οι ΗΠΑ αιφνιδιάσθηκαν απέραντα, κάνοντας τους ιθύνοντες και τις «σοφές» κεφαλές του Στέητ Ντηπάρτμεντ, να κοιτάζονται έκπληκτοι μεταξύ τους, βρίζοντας ο ένας τον άλλον, γιατί δεν κατάφεραν με τίποτε να το προβλέψουν! 

Και κυρίως να το εμποδίσουν! Η εντελώς «ανώμαλη προσγείωση» όμως συνέβη στο Τέλ-Αβίβ. Εκεί η κατάσταση, όπως γράφθηκε σε ορισμένα άρθρα του ευρωπαϊκού Τύπου, ήταν ...εκρηκτική, ειδικώς στο υπουργείο Εξωτερικών. 

Διπλωματικοί παρατηρητές, μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό τους, τόνιζαν, ότι πιθανότατα, ίσως σε βαθμό βεβαιότητος, δεν πρόκειται για μία μεμονομένη σουηδική (διόλου ερασιτεχνική) κίνηση «της αρχής», αλλά για μία σταθερή και αποφασισμένη προειδοποίηση της Στοκχόλμης, για τό τί σκοπεύει να επακολουθήσει, απο την νέα κυβέρνησή της... Ετοιμάζουν όπως φαίνεται, έναν αληθινά ‘νέο ρόλο’ στην διεθνή πολιτική σκακιέρα, που με βάση τις αμερικανικές φοβίες, θυμίζει εντονότατα τον δολοφονημένο Όλαφ Πάλμε!
Και τον τρόπο που λειτουργούσε... (Έχουμε αναφερθεί σχετικά πρόσφατα, στην ιστοσελίδα αυτή, στο ζήτημα της ανεξιχνίαστης ακόμα, παρά την πάροδο τόσων ετών, δολοφονίας του, εκείνη την περίεργη νύκτα του 1986, που επέστρεφε με την σύζυγό του, ασυνόδευτος χωρίς αστυνομική φρουρά, απο έναν κινηματογράφο...) 


Άς προσέξουμε τί είπε, η νέα υπουργός Εξωτερικών της χώρας, η κυρία Μαργκό Βάλστρομ, που πρίν ήταν αντιπρόεδρος της Κομισσιόν και ειδική αντιπρόσωπος του ΟΗΕ, για την καταπολέμιση της σεξουαλικής βίας στους πολέμους, δίχως να κρύψει στο ελάχιστο τις προθέσεις της κυβερνήσεώς της. 

«Θέλουμε λιγώτερη συνεργασία με το ΝΑΤΟ(!) και μία εξωτερική πολιτική, που βασίζεται στον ΟΗΕ, αποβλέποντας στον αφοπλισμό και στην προστασία των γυναικείων δικαιωμάτων», ενώ υπογράμμισε πώς, «αναμένουμε τις αντιδράσεις για την αναγνώριση της Παλαιστίνης, αλλά την εξωτερική μας πολιτική, ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ»!!! 
(Θα τολμήσουμε στο σημείο αυτό, μία ελληνική ιστορική αναδρομή. Κάτι τέτοιο, δηλαδή ένα απόλυτο όχι, στα κελεύσματα και βρώμικα παιχνίδια της αγγλικής πολιτικής, είπαν με διαφορά μόλις 14 ετών μεταξύ τους, ο ένας το 1941 και ο άλλος το 1953, ήτοι ο Ιωάννης Μεταξάς και ο στρατάρχης Αλέξανδρος Παπάγος! Αποτέλεσμα; Δολοφονήθηκαν αμφότεροι!...)
Προχωρώντας ακόμα μερικά βήματα περισσότερο, η υπουργός Οικονομικών της ιδίας κυβερνήσεως, κυρία Μαγκνταλένα Άντερσον, προσφέρθηκε να μεσολαβήσει για την εκτόνωση της ψυχροπολεμικής ατμοσφαίρας, μεταξύ της Ρωσίας και της Ε.Ε.! 

Σας παραθέσαμε τα γεγονότα, όπως ακριβώς τα περιγράφουν οι σουηδικές εφημερίδες. Να προχωρήσουμε σε κάποιους σχολιασμούς; Να μιλήσουμε για το ποιός χαράσσει εξωτερική πολιτική στην χώρα αυτή, στον παγωμένο Βορρά, γράφοντας στα...παλαιότερα των υποδημάτων του τις ΗΠΑ και το τί «νομίζουν»; 

Ή να αποτολμήσουμε να κάνουμε σ υ γ κ ρ ί σ ε ι ς, με δικές μας "προσωπικότητες" της πολιτικής και κυβερνήσεις; Θα ήταν 1.000% ά ν ι σ ο και «ά δ ι κ ο»...

                                                                                   "Ιω.Καπ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...