20.10.14

Τί συμβαίνει με την Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Σινά; Παρακολουθούμε;


Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΣΙΝΑ.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Είναι απο κάθε άποψη, εξαιρετικά σοβαρό, όσο και "λεπτό" το ζήτημα που θα αναφερθούμε εν συντομία. Έχει να κάνει με την ιστορική Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά.

ΟΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ Ι.ΜΟΝΗΣ.
Τις τελευταίες εβδομάδες, φθάνουν στην πατρίδα μας, με πάρα πολύ "υποτονικό" ήτοι αθόρυβο τρόπο, ιδιαιτέρως αρνητικές εξελίξεις. Επισήμως δεν φαίνεται να υπάρχει κυβερνητική επέμβαση ή αντίδραση, αλλά η διοχέτευση πληροφοριών είναι περίπου επαρκής.

Παρουσιάσθηκε μία αιγυπτιακή(;) κίνηση, που εμφανίζεται ως επικεφαλής της, ένας Αιγύπτιος στρατηγός εν αποστρατεία, ο οποίος εκτοξεύει απαράδεκτες και εντελώς αστήρικτες κατηγορίες κατά της ιστορικής Μονής. Δηλαδή κάνει ότι μπορεί, προκαλώντας αρνητικό "θόρυβο" και δυσμενή σχόλια, επηρεάζοντας τους εκεί μουσουλμάνους, με προφανείς στόχους να εμποδισθεί η Μονή στο έργο της και όχι μόνον... 
ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΑΡΑΒΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ. ΑΝΩΤΕΡΩ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ, ΣΕ
ΜΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΒΕΔΟΥΪΝΟΥΣ.
Θα ήταν παράλειψη να μήν σημειώσουμε, πώς η Μονή της Αγίας Αικατερίνης, διατηρεί εδώ και αιώνες, κατά κανόνα άριστες σχέσεις με τους γειτονικούς πληθυσμούς, αφού το μεγαλύτερο μέρος απο αυτούς, στην ουσία "συντηρείται" για τον "επιούσιο", απο τον πυκνότατο (προσκυνηματικό) τουρισμό, που καταφθάνει καθημερινώς, ως επισκέπτες στην Μονή.
Σημειωτέον ότι αναφερόμεθα σε μία Μονή, που υφίσταται στον ίδιο αυτόν χώρο, αρκετούς αιώνες, απο την εποχή της Βυζαντινής αυτοκρατορίας!
Έκαναν ήδη την "εμφάνισή τους", εμπριστικά και εχθρικότατα συνθήματα, κατά της Μονής, που αναγράφονται στην γύρω περιοχή.


ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ.

Ένας αληθινά ιερός χώρος, που ετησίως επισκέπτονται χιλιάδες ορθόδοξοι προσκυνητές και τουρίστες, Έλληνες αλλά και Ρώσοι, αλλά και αρκετοί ετερόδοξοι.
Μία ορθόδοξη ισχυρή 'νησίδα', με 37 Έλληνες μοναχούς και ασφαλώς, να μήν το ξεχνά κανείς αυτό, εκεί κυματίζει ΠΑΝΤΑ η γαλανόλευκη σημαία μας, αλλά και η Βυζαντινή! Αυτά, απο μόνα τους, εξοργίζουν όπως φαίνεται, όχι μόνον τον ανωτέρω προαναφερόμενο απόστρατο Αιγύπτιο αξιωματικό, ή την "ομάδα" που δείχνει να προΐσταται, αλλά και όπως λέγεται και ισραηλινά συμφέροντα.

Οι "δικαιολογίες" για τον οχετό κατηγοριών που ακούγονται, είναι ότι τάχα το Μοναστήρι "πρακτορεύει" ή "κατασκοπεύει" υπέρ των...Αμερικανών! Πιό γελοία δικαιολογία δεν θα μπορούσε να υπάρξει για ένα Ορθόδοξο Μοναστήρι τόσων πολλών αιώνων! (Και το πράγμα γίνεται ακόμα πιό γελοίο, άν αναλογισθεί κανείς, τί είδους "πρακτόρευση" θα μπορούσε να γίνει, μέσα στην άγονη και απέραντη έρημο!)
Δεν είδαμε με λύπη μας, καμμία παρέμβαση της ελληνικής κυβερνήσεως, είτε "μικρή", είτε "διακριτική" προς την αιγυπτιακή, ώστε να σταματήσει η επικίνδυνη αυτή υπονόμευση και οι διαρκώς διογκούμενες απειλές για τήν λειτουργία της και την ύπαρξή της. Παραλλήλως επίσης, δεν είδαμε κάποιο έστω μικρό αφιέρωμα, απο ένα μαζικό μέσο ενημερώσεως(;;;), ούτε κανάλι, ούτε εφημερίδα. 
Αυτό αμέσως οδηγεί στο συμπέρασμα, πώς το ευρύ ελληνικό κοινό, παραμένει συσκοτισμένο και μακριά, απο το νέο αυτό "πρόβλημα" που προκλήθηκε. Σκοπίμως;
Οι όποιες προσπάθειες και πρωτοβουλίες που ετοιμάζονται, ίσως σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως γράφθηκε στα "ψιλά" του διαδικτύου, ελπίζουμε και ευχόμεθα ειλικρινώς να αποδώσουν, ώστε το ιστορικότατο αυτό Ορθόδοξο Ελληνικό Μοναστήρι, στην έρημο του Σινά, να συνεχίσει απροσκόπτως το θεάρεστο έργο του, όπως συμβαίνει εδώ και αιώνες, πάντοτε υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδος...

"Παπαφλέσσας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...