ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ & ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ, ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '60, ΜΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, Η 'ΜΕΛΟ'! ΠΟΣΟΙ ΤΗΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ; |
Τις τελευταίες ημέρες, ορισμένες ιστοσελίδες πατριωτικού περιεχομένου, είχαν αφιερώματα για τον σκληρό, δυναμικό, αλλά "άνισο" αγώνα των αδάμαστων κατοίκων της Κρήτης μας, κατά του Γερμανικού στρατού, κατά την διάρκεια της μάχης της Κρήτης. Όπως είναι γνωστό, ήταν η πρώτη φορά παγκοσμίως, στην στρατιωτική Ιστορία, που ένας στρατός επιχείρησε να καταλάβει ξένο έδαφος, εισβάλλοντας απο αέρος και μαζικώς, με αλεξιπτωτιστές.
Λάθος εκτιμήσεις όμως, είχαν κάνει οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών, νομίζοντας ηλιθίως, ότι επειδή η Κρήτη, είχε πάντα φανατικούς Βενιζελικούς, άρα αντιμοναρχικούς, δεν θα πολεμούσε κανείς πολίτης! (Αυτά υπάρχουν σε έγγραφα γερμανικών αρχείων). Επίσης, οι Γερμανοί εκτίμησαν το ίδιο εσφαλμένα, την όχι και τόσο γνωστή στους πολλούς Έλληνες, "εξέγερση" των Κρητικών το 1938, κατά του Μεταξικού καθεστώτος.
Το κυριολεκτικό 'ξεκλήρισμα' χιλιάδων Γερμανών (καλογυμνασμένων και άριστα εξοπλισμένων) αλεξιπτωτιστών, απο τους περίπου "άοπλους" αλλά απέραντα μαχητικούς χωρικούς και αγρότες της Κρήτης, "τρέλλανε" τον Αδ.Χίτλερ, ώστε έδωσε τότε την εντολή, όχι απλώς να καταργηθεί το γερμανικό Σώμα των Αλεξιπτωτιστών, αλλά να ΜΗΝ ΞΑΝΑΥΠΑΡΞΕΙ ποτέ πιά!
Δεν θα γράψουμε όμως εδώ, δεν είναι άλλως τε ο σκοπός μας αυτός, λεπτομέρειες και αναλύσεις, για το πώς οι Άγγλοι ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ, απέφυγαν τελείως, ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ σωστά, την άμυνα της Κρήτης, αφού δεν είχαν κανένα σχέδιο και απόφαση, να "τραβήξουν" επαρκείς δυνάμεις απο την Αίγυπτο, για να ενισχύσουν το κρητικό έδαφος. Ούτε θα επεκταθούμε, στο πόσο επιπόλαια, μέχρι...υποψίας, αφέθηκε απο τους "συμμάχους" (...) να χαθεί, ενώ μπορούσε να κρατηθεί, το κομβικότατο αεροδρόμιο του Μάλεμε!
ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑΓΩΓΙΚΟ, ΤΥΠΟΥ 'ΓΙΟΥΝΚΕΡ-52', ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΜΑΛΕΜΕ. (ΦΩΤ.ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡ.ΑΡΧΕΙΑ). |
Είναι εντελώς άγνωστο, ότι αμέσως μετά το τέλος της Μάχης της Κρήτης, πέραν των λίαν εγκωμιαστικών δημοσιευμάτων στον αγγλικό και τον αμερικανικό Τύπο, για τις πρωτοφανείς γερμανικές απώλειες, λόγω της τοπικής αντιστάσεως των κατοίκων, υπήρξε και μία άλλη, πολύ-πολύ "μακρυνή" αντίδραση.
Στο άξονα Βερολίνου-Ρώμης, υπήρχε και τρίτος "σύμμαχος", το Τόκυο. Παρά ταύτα, οι Ιάπωνες, άν και 'τρίτοι εταίροι', μπροστά στο κρητικό μεγαλούργημα, πρότειναν επισήμως, "ως υπέρτατο καθήκον τιμής, να ιδρυθεί ένα έκτακτο Τάγμα, 'των Ιπποτών της Κρήτης', για να τιμηθεί με ειδικό παράσημο, ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ και στρατιωτικός, που πήρε μέρος, σε αυτήν την πιό παράδοξη και ένδοξη μάχη της παγκοσμίου Ιστορίας, την μάχη της Κρήτης"!!!
Και πιό κάτω: "Οι Άγγλοι και οι Έλληνες στρατιώτες, οι άνδρες και οι γυναίκες, που πήραν μέρος στην θρυλική αυτή μάχη, πρέπει να κ α τ α τ α χ θ ο ύ ν ονομαστικώς, στο ειδικό αυτό Τάγμα υ π ε ρ α ν θ ρ ώ π ω ν" !!!!!!!!!!
Αυτά τα ΕΝΤΕΛΩΣ Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Α, τα γράφει ο μακαρίτης καθηγητής Ιωάννης Κ.Χολέβας, Νομικός και δρ.Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών, στο μάλλον άγνωστο μικρό, αλλά πολύ ουσιαστικό βιβλίο του, "οι Πολεμικές Αποζημιώσεις", Εκδόσεις 'Πελασγός', 1995.
Τώρα, το ΠΟΥ και ΑΝ διδάσκονται κάπου όλα αυτά, στο αγρίως προδομένο αυτόν τόπο, άς μην το θέσουμε... Κλείνοντας αυτήν την σύντομη ανάρτησή μας, θα θέλαμε να συμπληρώσουμε πώς, είναι πάρα πολλά, αυτά που ΔΕΝ γνωρίζουμε ακόμη, άν και 74 χρόνια μετά, περί της πτώσεως τότε της Κρήτης.
Όπως, το γιατί οι τελευταίοι Γερμανοί που παραδόθηκαν στην Ευρώπη, ήταν της Κρήτης, εβδομάδες μετά την επίσημη παράδοση της Γερμανίας;
Θέλετε μήπως μία μόνον "μικρή γεύση", απο 'καλοθαμμένα' στοιχεία;
Τί αποστολή είχε, κατά την (σχετικώς ολιγοήμερη) διάρκεια της Μάχης της Κρήτης, ο υιός του Αμερικανού Προέδρου Ρούσβελτ, ο αντισυνταγματάρχης Τζέημς Ρούσβελτ των Πεζοναυτών, ο οποίος ήρθε εκείνες ακριβώς τις ημέρες, για να συναντήσει (ανάμεσα απο βομβαρδισμούς!) τον βασιλέα Γεώργιο τον Β΄;
ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ 7 ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΡΟΥΣΒΕΛΤ, Ο ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ, ΤΖΕΗΜΣ. ΠΑΝΤΡΕΥΘΗΚΕ ...4 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ 7 ΠΑΙΔΙΑ!!!!!! ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΤΟ 1991. |
"ΙΩ.ΚΑΠ."
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου