8.5.13

Θα μπεί σταδιακώς στο περιθώριο το "bar code", δίδοντας την 'σκυτάλη' στο νέο "QR code"; Χρησιμοποιείται ήδη στο Άγιο Όρος; Γιατί;


 
 
 
Το νέο σύστημα, πλέον και σε... χαλάκι! Για να εξοικιωνόμαστε καλύτερα...
 
 


Εδώ και αρκετά χρόνια, έχει πλέον πλήρως εξαπλωθεί η χρησιμοποίηση του "bar code", σε όλα τα προϊόντα που αγοράζουμε, κάτι που ίσχυε αρχικώς στις ΗΠΑ και κατόπιν "εξαπλώθηκε" παγκοσμίως...
Όπως όμως αναφέρεται σε ξένα δημοσιεύματα και ήδη έχουμε τις πρώτες "επαφές" και στην χώρα μας, φαίνεται ότι έρχεται σταδιακώς(;) η ώρα, που το γνωστό αυτό (και για κάποιους 'ύποπτο') "γραμμικό σχήμα", θα παραδώσει την σκυτάλη σε κάτι άλλο, νεώτερο και "επαναστατικότερο"! Με δύο λόγια, οι "ειδικοί" στις ΗΠΑ αλλά και στην Ιαπωνία, ανακάλυψαν και έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν όλο και περισσότερο, τον "διάδοχο" του "bar code", δηλαδή το "QR" (quick response-code). Άν έπρεπε να το μεταφράσουμε κατά λέξη, θα λέγαμε, ο 'κώδικας ταχείας απαντήσεως'!


Υπαίθρια μεγάλη διαφήμιση παντελονιών φίρμας, πάνω σε κτίριο...


Για τους αδαείς, ή τους μή εξοικιωμένους, φαίνεται τελευταίως και στην Ελλάδα, σε πολλά διαφημιστικά φυλλάδια, ωρισμένων αλυσίδων ηλεκτρολογικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ως μία "τετράγωνη μουτζούρα"!
Πρόκειται για μία δισδιάστατη απεικόνιση κωδικοποιημένων πληροφοριών, που μπορούν να "σκαναρισθούν" απο ένα μόνον απλό κινητό τηλέφωνο, που έχει κάμερα. Ασφαλώς περιέχουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό πληροφοριών απο τα προγενέστερα "bar codes", ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολύ περισσότερες εφαρμογές. Λέγεται πώς αναλόγως του μεγέθους τους, μπορούν να περιέχουν έως και 4.296 χαρακτήρες γραμμάτων, ή 7.089 χαρακτήρες αριθμών!
Ως πρώτοι "διδάξαντες" του συστήματος αυτού, φαίρονται οι ειδικοί της 'ΤΟΥΟΤΑ', απο το 1994, κάτι που σκέφθηκαν για να απλουστεύσουν την δουλειά τους, στις αληθινά κολοσσιαίες αποθήκες τους ανταλλακτικών. Πρώτη εφαρμογή, ίσως και η πιό απλή όλων, είναι η κωδικοποίηση διευθύνσεων στο διαδίκτυο, έτσι ώστε με το σκανάρισμα, το κινητό να μπορεί ... αυτομάτως να ανοίγη αμέσως την αντίστοιχη ιστοσελίδα, χωρίς να απαιτείται ουδεμία πληκτρολόγιση απο τον χρήστη! Αυτός είναι άλλως τε και ο λόγος, που ονομάσθηκαν "hard links", δηλαδή "σύνδεση του πραγματικού κόσμου, με αυτόν του ίντερνετ".
Άλλο παράδειγμα, επίσης ιαπωνικό, είναι της γνωστής (αλλά "αμαρτωλής") αλυσίδος "ταχυφαγείων" 'MacDonalds', που ήδη τυπώνει "QR codes", πάνω στα... περιτυλίγματα των 'burgers', που "πηγαίνουν" αμέσως τον πελάτη, στην κατάλληλη ιστοσελίδα για να "διαπιστώσει" τα διατροφικά χαρακτηριστικά!

...Ακόμα και πάνω σε ποτήρια!


Προ ολίγων μηνών μάλιστα, έγιναν τα εγκαίνια ενός κτιρίου στο Τόκιο, όπου όλη η πρόσοψή του(!), αποτελείται απο "QR codes", που όταν σκαναρισθούν, αμέσως οδηγούν τον χειριστή του τηλεφώνου, σε λεπτομερείς επεξηγήσεις για το τί περιέχει το κτίριο, οι όροφοί του, τί καταστήματα και φίρμες έχει, κ.λ.π.
Επίσης, η "Google" με το πρόγραμμα που ονομάζεται "Favorite Places", προσφέρει σε εστιατόρια και μπάρ στις ΗΠΑ, ένα ειδικό αυτοκόλλητο για την βιτρίνα τους, μέ ένα "QR" code, που έχει μέσα πληροφορίες για τις επιχειρήσεις, ή κριτικές απο εφημερίδες, οπότε να μπορεί ο πελάτης να σκανάρει τον κώδικα και να πληροφορείται τάχιστα, ότι χρειάζεται προτού μπεί μέσα για φαγητό!


Ανωτέρω, το περιτύλιγμα των ιαπωνικών "MacDonalds", στα χάμπρουγκερς.


Ήδη στην Δυτική Ευρώπη, το σύστημα αυτό, έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε έντυπες αλλά και υπαίθριες διαφημίσεις, με τόση "απήχηση" και επιτυχία(...) που το υιοθέτησαν αμέσως ακόμα και ωρισμένοι "πρωτοποριακοί καλλιτέχνες", σε ζωγραφικούς πίνακες αλλά και φωτογραφίες. Να σημειωθεί εδώ πώς, το γνωστό μουσικό συγκρότημα των "Pet Shop Boys", χρησιμοποιούν τους νέους αυτούς κώδικες, στα video clip του Intergal, για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους, για την πρόταση εισαγωγής ταυτοτήτων στην Αγγλία. Οι κώδικες που παρεμβάλλονται στα 'video clips', παραπέμπουν σε ιστοσελίδες προσωπικών δεδομένων και την εκμετάλλευσή τους, απο διάφορες αρχές.
Πρέπει να αναφερθεί ότι, η τεραστία διάδοση των κινητών τηλεφώνων που έχουν κάμερα, κάνει την χρήση των "QR codes" πάρα πολύ εύκολη απο τον οποιοδήποτε χρήστη, αφού με μία δωρεάν εφαρμογή, το κινητό μετατρέπεται σε "σκάνερ" και διαβάζει τον κώδικα με ιδιαιτέρα ευκολία. Διευκρινιστικώς να προσθέσουμε ότι, τα τρία τετράγωνα στις γωνίες είναι δείκτες θέσεως και κάνουν πολύ εύκολο το διάβασμα του κώδικος, απο κάθε γωνία. Ήδη αρκετές εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων, διαθέτουν ενσωματωμένες εφαρμογές για "QR codes", δηλαδή "QR readers".
Υπάρχουν όμως και τα 'αλλά'! Σοβαρότατες ανησυχίες και προβληματισμοί έχουν ήδη εκφρασθή απο πολλούς Αγιορίτες μοναχούς, αφού η Ιερά Επιστασία δεν έχει επιληφθεί για να ΜΗΝ χρησιμοποιείται η νέα αυτή 'τεχνολογία' στην έκδοση των ειδικών "διαμονητηρίων", για τους επισκέπτες του Άθωνος! Δηλαδή, "αθορύβως"(...) χωρίς απολύτως καμμία ενημέρωση, οι πιό "υποψιασμένοι" μοναχοί, ανακάλυψαν την χρήση του νέου συστήματος, σε εκδόσεις διαμονητηρίων. Όταν γνωρίζουν άριστα - και όχι μόνον οι Αγιορίτες - πώς το προηγούμενο σύστημα "bar code", είχε κατηγορηθεί πώς περιείχε στις 'μπάρες του' το δυσόνυμο '666', ενώ τώρα "προτάσσεται" ως δικαιολογία, ότι τοποθετείται στο κάτω αριστερό μέρος των διαμονητηρίων, για λόγους ασφαλείας(!!!), για την αποφυγή δημιουργίας πλαστών διαμονητηρίων... Μάλλον δεν "μας τα λένε καλά", οι υπεύθυνοι του Αγίου Όρους, αφού όλοι διερωτήθηκαν, τόσες δεκαετίες πώς "προστατευόταν" οι αρχές της Αθωνικής Πολιτείας, απο τα πλαστά διαμονητήρια; Και πόσα ήταν αυτά, άν όντως υπήρχαν; Όπως και να έχει το θέμα, άς έχουμε τις... κεραίες μας σε εγρήγορση. (Είναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ "φυσικό" και "επόμενο", πώς η είδηση για το προκύψαν ζήτημα στο Άγιο Όρος, ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ Η ΣΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ. ΑΛΛΑ ΕΥΛΟΓΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ...)


                                                                                                            "ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος2:25:00 π.μ.

    QR code στίς νέες ταυτότητες καί στά ἁγιορείτικα διαμονητήρια. Ἕνας νέος δούρειος ἵππος τῶν ἱπποτῶν τῆς παγκόσμιας ἠλεκτρονικῆς τραπέζης δεδομένων τῆς Νέας Τάξεως;
    http://www.orthros.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=484%253Aqr-code-&catid=37%253A2010-10-04-06-19-36&Itemid=155&lang=el
    ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ - "ΟΡΘΡΟΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...